Eerst kopen dan verkopen? Zet je woning verkoopklaar en zoek rustig naar je droomwoning

Je wilt een stap maken in dit nieuwe jaar, maar wilt graag eerst een nieuwe woning kopen, voordat je je huidige woning verkoopt? We kennen allemaal het gezegde: gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. Een vergelijkbare gedachte kan je hebben bij de koop van een nieuwe woning. Daarom doen we als Garantiemakelaar een stapje extra om dit proces in juiste banen te laten lopen middels het ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’ pakket.

Welke stappen vallen onder ons ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’ pakket?

Om jou te ondersteunen binnen het waarmaken van je woondroom kan je bij ons ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’. In de huidige verkopersmarkt wil je mogelijk niet eerst verkopen en daarna kopen. Het kan immers enige tijd duren voordat je jouw nieuwe (t)huis hebt gevonden. Met ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’ helpen wij jou met het waarmaken van je woonwensen op de volgende manier:

1

Stap 1: Het inventariseren van jouw woonwensen

Binnen een woon/-adviesgesprek inventariseren welke woonwensen je hebt. We kijken zowel naar de mogelijkheden voor de verkoop van je huidige woning (incl. gratis waardebepaling) als de mogelijkheden die dit biedt voor het kopen van een nieuwe woning. Hierbij kijken we uitgebreid naar je wensen. Of je nu groter, kleiner, landelijker of midden in het centrum wilt wonen!

2

Stap 2: Klaarzetten van jouw woning en het vinden van jouw nieuwe (t)huis

Als alle voorwaarden duidelijk en akkoord zijn gaan wij voor jou aan de slag. Hierbij stellen we een juiste verkoopstrategie vast. Welke vraagprijs, energielabel, professionele foto’s en verzamelen alle benodigde documentatie. Daarnaast mogelijk hypotheek advies. Verder stellen we ook een aankoopstrategie vast en delen we je onze eigen formule naar het succesvol aankopen van een woning. We maken een zoekprofiel voor je aan en zullen actief woningen doorsturen die nieuw binnen je zoekwensen vallen. Wil je daarnaast dat we meegaan naar alle bezichtigingen, helpen bij de onderhandelingen en overdacht van je nieuwe woning? Kies dan voor een aanvullend aankooptraject. Wil je meer lezen over succesvol aankopen? Download dan ons e-book kopen voor tips.

3

Stap 3: Wachten tot jij er klaar voor bent!

Wij zetten alles voor je klaar. Het complete pakket voor de toekomstige verkoop van jouw huis zetten we alvast klaar, maar het gaat nog niet de markt op. Terwijl wij alles klaarzetten heb jij alle tijd om op zoek te gaan naar jouw volgende (t)huis. Geen haast, geen stress! Zodra je jouw nieuwe woning hebt gevonden, schakel je ons weer in en gaan voor je aan de slag met de verkoop van jouw huidige woning waarbij we o.a. opnieuw de vraagprijs checken. Wanneer dit definitief is kunnen we dan jouw woning direct op de markt zetten. Het “te-koop-bord” plaatsen wij pas in je tuin als je een andere woning hebt gekocht!

Jouw woonwensen werkelijkheid maken middels ons ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’ pakket heeft diverse voordelen namelijk:

  • Alle tijd voor het vinden van jouw droomwoning;
  • Rustige voorbereiding zonder stress;
  • Vooraf kunnen wij al actief opzoek naar mogelijke kopers;
  • Prachtige woningfoto’s gemaakt op een zonnige dag;
  • Snellere overdacht en verhuizing naar je nieuwe woning;
  • Geld besparen door snel te schakelen zodra je een nieuwe woning hebt gekocht;
  • Direct starten met verkoop en profiteren van de hoge prijzen in de woningmarkt.

Nieuwsgierig geworden? Plan dan nu jouw woon/-adviesgesprek in!

Neem contact met ons op voor het inplannen van een woon/-adviesgesprek. Onze makelaars staan voor jou klaar om je woonwensen te bespreken en je meer uitleg te geven over ons ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’ pakket. De afspraak kan bij je thuis of bij ons op kantoor. We horen graag van je!

Garantiemakelaars Nederland Met meer dan 50 makelaarskantoren altijd een expert bij jou in de buurt!

Garantiemakelaars is een landelijk opererend netwerk van makelaarskantoren. Met meer dan 50 makelaarskantoren zijn wij een van de grotere makelaarsorganisaties van Nederland. Hierdoor is er altijd een Garantiemakelaars kantoor bij jou in de buurt. Zaken doen met een Garantiemakelaar is zaken doen met een expert. Dit zal je terug zien binnen de aankoop van jouw woning! Neem contact op met jouw lokale expert bij het realiseren van stappen op de woningmarkt. We helpen je graag. Van een Garantiemakelaar mag je meer verwachten.