Skip to content

Te koop: woonhuis Bovenstehuis 30 5427 RM Boekel

Van de Ven Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 519.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Boekel Bovenstehuis 30

Rondom vrij gelegen vrijstaande woonboerderij met bijgebouwen in het buitengebied van Boekel. Het centrum van Boekel met winkels en basisscholen ligt op 2 kilometer afstand.

De boerderij is gebouwd in 1897, heeft een totale inhoud van circa 1.696 m³ en een perceelgrootte van 4.570 m². Het gebruiksoppervlakte wonen is 157 m². Daarnaast is er nog 337 m² overige inpandige ruimte, dit betreft het achterhuis van de boerderij en de aangebouwde schuur aan de achterzijde. Verder staat er nog een open schuur van circa 105 m² op het erf.

De gevels van de boerderij zijn opgetrokken met steens muren, welke deels zijn afgewerkt aan de binnenzijde met tempex en eternietboard. Er is gedeeltelijk dubbel glas aanwezig en bij het woongedeelte is er enige tempex dakisolatie toegepast, verder zijn er geen isolatievoorzieningen. Op het dak van de boerderij liggen pannen, de schuur/stal aan de achterzijde en de stallingsruimte zijn voorzien van golfplaten. De afwerkingen in de boerderij zijn eenvoudig en gedateerd, maar de mogelijkheden zijn er volop om naar eigen inzicht hier een prachtige woonboerderij te maken. Ook ideaal voor een combinatie van wonen met een “aan-huis-gebonden”-beroep of kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten.

KORTOM, EEN BOERDERIJ MET MOGELIJKHEDEN VOOR STELLEN, GEZINNEN MET KINDEREN EN LIEFHEBBERS VAN RUIMTE, KLUSSEN EN BUITENWONEN. OOK WONINGSPLITSING BEHOORT TOT DE MOGELIJKHEDEN.

De boerderij betreft een voormalig agrarische bedrijf, maar er zijn enkele stallen afgebroken en de bestemming is reeds omgezet naar wonen (omgevingsplan Buitengebied 2016 vastgesteld in 2018, specifiek veegplan 3). In dit kader ligt er nog wel een erfbeplantingsplan, waarbij door koper onder andere een gedeelte beukenhaag en enkele fruitbomen geplant moeten worden. Eventuele splitsing van de boerderij is mogelijk indien aantoonbaar sprake is van cultuurhistorisch waardevol aangeduide bebouwing, hiervoor zal een advies van bijvoorbeeld Monumentenhuis Brabant BV en medewerking van de Gemeente Boekel nodig zijn. De gemeente heeft in het verleden aangegeven hier open voor te staan.

Indeling:
Hal met meterkast, woonkamer, slaapkamer, woonkeuken, provisiekelder en daarboven de opkamer, berging/bijkeuken met buitendeur, toiletruimte en badkamer voorzien van wastafel en douche. Op de 1e verdieping is een overloop met twee slaapkamers en flinke zolderruimte met dakraam en opstelling Nefit cv.-ketel.

Vanuit de berging/bijkeuken is ook toegang tot “de deel” die toegang geeft tot het achterhuis van de boerderij en de aangebouwde schuur/stal achter de woning. De deel is ook rechtstreeks vanuit de voorzijde van de boerderij toegankelijk. In het achterhuis stond voorheen het vee, hier zijn nog steeds afdelingen met putten aanwezig. Ook de aangebouwde stal aan de achterzijde bestaat uit een lange gang met toegang tot verschillende ruimtes (afdelingen) waar ook nog putten aanwezig zijn. Alle putten zijn “zuigleeg” en gemiddeld tussen 0,5 en 1 meter diep. De voormalige stallen worden nu enkel voor opslag gebruikt.

De tuin is rondom de boerderij gelegen, aan weerszijde van de boerderij is een oprit naar achteren. Bij het woongedeelte is een tuin met terras en gazon. Daarachter ligt een weiland. Prachtig is het weidse uitzicht aan de achterzijde. Aan de linkerzijde achter het achterhuis van de boerderij ligt een groot erf voorzien van zand en split. Hier staat ook nog een houten open schuur welke als stalling kan fungeren.

Vraagprijs € 519.000,= k.k.
Aanvaarding in overleg

  • 157 m2
  • 4.570 m2
  • 3

Kenmerken Bovenstehuis 30

Overdracht

Vraagprijs€ 519.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte4.570 m2
Woonoppervlakte157 m2
Inhoud1.696 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1897
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Bovenstehuis 30

Marktcijfers van Boekel

Gemiddelde verkoopprijs in Boekel

Landelijk gemiddelde: € 284.108,-

Gemiddelde vraagprijs in Boekel

Landelijk gemiddelde: € 306.808,-

Gemiddelde verkooptijd in Boekel

Landelijk gemiddelde: 24

Gemiddeld aangeboden in Boekel

Landelijk gemiddelde: 5824

Gemiddeld aantal verkocht in Boekel

Landelijk gemiddelde: 8759

Gemiddelde prijs/m2 in Boekel

Landelijk gemiddelde: 2.508

Vergelijkbaar woningaanbod